Mechelen-Culinair-pinksteren-1600x900

Tijdens het Pinksterweekend maakt Mechelen zich op voor de zesde editie van het culinaire hoogfeest Mechelen Culinair. Van zaterdag 7 tot en met maandag 9 juni wordt de binnenkoer van het historisch stadhuis opnieuw omgetoverd tot een gastronomisch paradijs, en dit jaar met een recordaantal sterrenchefs.

“Vorig jaar vond Mechelen Culinair plaats tijdens het Pinksterweekend, met voor het eerst ook Pinkstermaandag als extra festivaldag. Dat bleek een schot in de roos. Sindsdien hebben we van Pinksteren hét vaste moment voor Mechelen Culinair gemaakt”, zegt Nicolas Hermans van de organisatie.

“Bezoekers kunnen genieten van een brede waaier aan culinaire ervaringen: van vegetarisch tot het betere vlees. Voeg daar een frisse pint, een glas wijn, een cocktail of mocktail aan toe, en je hebt het perfecte recept voor een smaakvol weekend. Na het proeven van al dat lekkers gaan de tafels aan de kant en barst het dansfeest los, met optredens van verschillende dj’s.”

De bekendste naam op het affiche is dit jaar ongetwijfeld tv-chef Wout Bru, die zijn creativiteit toont met een roulade van zeebaars en kingkrab, geserveerd met zure room en passievrucht. Ook sterrenchefs Axel Colonna-Cesari (Centpourcent), Ken Verschueren (Tinèlle) en Simon Van Dun (Dim Dining) presenteren hun culinaire creaties.

Lokaal talent

Naast de sterrenchefs krijgt ook lokaal talent ruimte om te schitteren. Onder meer Ember, The Chick, De Vijfhoek, Maillard, Het Bestek, Balcón, La Terrazza, Keurslager Bart Vingerhoets en Wilde Catering zullen het publiek verwennen. “Op Pinkstermaandag verwelkomen we bovendien Jasper Meysmans en Jaro Steens, die recent de iconische Sotscop overnamen.”

Mechelen Culinair is gratis toegankelijk op zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni, telkens vanaf 11.00 uur. Op vrijdag 6 juni vindt een exclusieve VIP-avond plaats, met een preview van de gerechtjes en liveoptredens van een bekende artiest en dj.

Bron: Made In – FD

About The Author

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *